Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Varus, the Arrow of Retribution

το Βέλος της ΑνταπόδοσηςΧάρη στις ασύγκριτες ικανότητές του στο τόξο και την απαράμιλλη αίσθηση τιμής, ο Βάρους επιλέχθηκε ως ο προστάτης ενός ιερού ναού της Ιωνίας. Ο ναός χτίστηκε για να περιορίσει ένα αρχαίο λάκκο σήψης τόσο επικίνδυνο, που οι Σοφοί της Ιωνίας φοβούνταν ότι θα έπνιγε το νησί στο σκοτάδι. Ο Βάρους ένιωσε τιμή για αυτήν τη θέση, καθώς μόνο οι καλύτεροι πολεμιστές της Ιωνίας μπορούσαν να αναλάβουν αυτόν το ρόλο. Ζούσε με την οικογένειά του σε ένα κοντινό χωριό και η ζωή του ήταν ήρεμη και οργανωμένη, μέχρι τη στιγμή που οι δυνάμεις της Νόξους εισέβαλλαν στην Ιωνία. Ο στρατός της έσπειρε το θάνατο στο πέρασμά του και ο ναός βρίσκονταν πλέον στο διάβα του. Ο Βάρους έπρεπε να πάρει μια απόφαση. Είχε δεσμευτεί να μείνει και να προστατέψει το ναό, αλλά χωρίς αυτόν οι χωρικοί δεν θα μπορούσαν να αντισταθούν στην πολεμική μηχανή. Τελικά, επέλεξε να εκπληρώσει το καθήκον του ως προστάτης. Η σήψη δεν έπρεπε να διαρρεύσει.

Τα βέλη του διέλυσαν τους στρατιώτες που προσπάθησαν να κατακτήσουν τον ναό εκείνη την ημέρα. Ωστόσο, όταν επέστρεψε στο χωριό, διαπίστωσε ότι είχε μετατραπεί σε νεκροταφείο. Οι τύψεις για το χαμό της οικογένειάς του έδωσαν τη θέση τους στο θρήνο, ο οποίος γρήγορα μετατράπηκε σε άσβεστο μίσος. Ορκίστηκε να εξοντώσει κάθε εισβολέα της Νόξους, αλλά πρώτα έπρεπε να γίνει πιο δυνατός. Στράφηκε σε αυτό που προστάτευσε θυσιάζοντας τα πάντα. Ο λάκκος της σήψης θα τον είχε καταστρέψει ολοκληρωτικά, όπως η φωτιά καίει το φιτίλι, αλλά η δύναμη της σήψης έμελλε να καίει μέσα του μέχρι τη στιγμή που θα χάνονταν για πάντα. Επρόκειτο για ένα μονοπάτι από το οποίο δεν υπήρχε επιστροφή. Με απίστευτη αποφασιστικότητα, καταδίκασε τον εαυτό του στις φλόγες του σκότους και ένιωσε τη μοχθηρή δύναμη στο δέρμα του...Ήταν έτοιμος για απίστευτη καταστροφή. Έφυγε αναζητώντας το αίμα όλων των Νοξιανών που εμπλέκονταν στην εισβολή, μια αποτρόπαια αποστολή που τον οδήγησε τελικά στους άτιμους εισβολείς που συμμετείχαν στο League of Legends.

''Η ζωή του βέλους είναι εφήμερη, φτιαγμένη μονάχα από την κατεύθυνση και το σκοπό του.''
-- Βάρους


Στατιστικά

Ζημιά46(+3 / ανά επίπεδο)
Ζωή400(+82 / ανά επίπεδο)
Μάνα250(+36 / ανά επίπεδο)
Ταχύτητα κίνησης335
Πανοπλία13.5(+3.4 / ανά επίπεδο)
Μπλοκάρισμα ξορκιών30(+0 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση ζωής4.5(+0.55 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση μάνα6.5(+0.5 / ανά επίπεδο)

Ικανότητες

Διαπεραστικό βέλος - Ο Βάρους ετοιμάζει και, στη συνέχεια, εξαπολύει μια ισχυρή βολή, η εμβέλεια της οποίας, καθώς και η ζημιά που προκαλεί, αυξάνονται ανάλογα με το χρόνο που αφιέρωσε κατά την προετοιμασία της.
Πρώτη χρήση: Ο Βάρους προετοιμάζει την επόμενη βολή, αυξάνοντας σταδιακά την εμβέλεια και τη ζημιά της.

Δεύτερη χρήση: Ο Βάρους ρίχνει και προκαλεί 10/43/77/110/143 (+1.0) έως 15/65/115/165/215 (+1.6) σωματική ζημιά, η οποία μειώνεται κατά 15% σε κάθε χτύπημα εχθρού (ελάχιστη ζημιά 33%).

Κατά την προετοιμασία της βολής, η Ταχύτητα Κίνησης του Βάρους μειώνεται κατά 20%. Μετά από 4 δευτερόλεπτα, η ικανότητα Διαπεραστικό βέλος αποτυγχάνει, αλλά επιστρέφει το μισό κόστος μάνα.
Κόστος
70/75/80/85/90 Μάνα
Εμβέλεια
925
Φαρέτρα του μαρασμού - Οι βασικές επιθέσεις του Βάρους προκαλούν επιπλέον μαγική ζημιά και εφαρμόζουν το Μαρασμό. Οι άλλες ικανότητες του Βάρους ανατινάζουν τον Μαρασμό, προκαλώντας μαγική ζημιά ανάλογα με τη μέγιστη ζωή του στόχου.
Παθητική: Οι βασικές επιθέσεις του Βάρους προκαλούν 10/14/18/22/26 (+0.25) επιπλέον μαγική ζημιά και εφαρμόζουν τον Μαρασμό για 6 δευτερόλεπτα (συσσωρεύεται 3 φορές).

Οι άλλες ικανότητες του Βάρους ανατινάζουν τον Μαρασμό, προκαλώντας μαγική ζημιά ίση με το 2/2.75/3.5/4.25/5% (+0.02%) της μέγιστης ζωής του στόχου ανά στοίβα (Μέγ.: 360 συνολική ζημιά ενάντια σε τέρατα).
Εμβέλεια
0
Βροχή από βέλη - Ο Βάρους εξαπολύει μια βροχή από βέλη που προκαλούν σωματική ζημιά και βεβηλώνουν το έδαφος. Το βεβηλωμένο έδαφος επιβραδύνει την Ταχύτητα Κίνησης των εχθρών και μειώνει τη θεραπεία και την αναπλήρωσή τους.
Ο Βάρους εξαπολύει μια βροχή από βέλη που προκαλούν 65/105/145/185/225 (+0.6) σωματική ζημιά και βεβηλώνουν το έδαφος για 4 δευτερόλεπτα.

Το βεβηλωμένο έδαφος επιβραδύνει την Ταχύτητα Κίνησης των εχθρών κατά 25/30/35/40/45% και μειώνει την επίδραση της θεραπείας κατά 50%.
Κόστος
80 Μάνα
Εμβέλεια
925
Αλυσίδα της σήψης - Ο Βάρους εκσφενδονίζει ένα πλοκάμι σήψης που προκαλεί ζημιά και ακινητοποιεί τον πρώτο εχθρικό ήρωα που χτυπάει. Στη συνέχεια, απλώνεται προς την πλευρά των ηρώων που δεν έχουν μολυνθεί, ακινητοποιώντας τους κατά την επαφή.
Ο Βάρους εκσφενδονίζει ένα πλοκάμι σήψης το οποίο προκαλεί 150/250/350 (+1) μαγική ζημιά και ακινητοποιεί τον πρώτο εχθρικό ήρωα που χτυπάει για 2 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια, η σήψη εξαπλώνεται στους κοντινούς εχθρούς που δεν έχουν μολυνθεί, προκαλώντας την ίδια ζημιά και ακινητοποιώντας τους κατά την επαφή.
Κόστος
120 Μάνα
Εμβέλεια
1100
Ζωντανή εκδίκηση - Κατά την εκτέλεση ή τη βοήθεια, ο Βάρους κερδίζει προσωρινά Ταχύτητα Επίθεσης. Το πλεονέκτημα αυξάνει στην περίπτωση που ο αντίπαλος είναι ήρωας.

Συμβουλές

  • Η γρήγορη χρήση της Φαρέτρας του μαρασμού σάς βοηθά να παρενοχλείτε τους εχθρικούς ήρωες και να καταφέρνετε θανάσιμα χτυπήματα στους υπηρέτες.
  • Κατά τη διάρκεια μαχών μικρής εμβέλειας είναι καλύτερο να εξαπολύετε γρήγορα Διαπεραστικά βέλη, παρά να τα φορτίζετε στη μέγιστη ισχύ τους.
  • Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε τη μεγάλη εμβέλεια του Διαπεραστικού βέλους για να χτυπήσετε εχθρικούς ήρωες από απόσταση πριν από τη μάχη ή τη στιγμή που προσπαθούν να αποδράσουν.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου