Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Fizz, the Tidal Trickster

ο Σκανδαλιάρης της ΠαλίρροιαςΠριν από πολλούς αιώνες, μια αρχαία φυλή που ζούσε στο νερό, έχτισε μια κρυμμένη πόλη κάτω από ένα βουνό στην θάλασσα. Αν κι αυτά τα πλάσματα είχαν τους εχθρούς τους, η πόλη ήταν ένα απόρθητο οχυρό και μέσα στην ασφάλεια που τους προσέφερε, ζούσαν ευτυχισμένα. Ο Φιζ όμως, ήταν από την φύση του περίεργος και δεν τον ικανοποιούσε ένας τέτοιος μαλθακός τρόπος ζωής. Ανήμπορος να αντισταθεί στη γοητεία του κινδύνου, ο Φιζ συχνά ξετρύπωνε κρυφά από την πόλη κι έψαχνε για μπελάδες. Μετά από πολλές περιπέτειες, εξελίχθηκε σε δυνατό πολεμιστή με μια πονηράδα που του επέτρεπε να ξεγλιστράει από κάθε κίνδυνο με ευκολία. Μια μέρα όμως, ο Φιζ επέστρεψε σε μια εγκαταλελειμμένη πόλη: οι δικοί του είχαν εξαφανιστεί και ο Φιζ δεν είχε δει πού είχαν πάει όλοι. Δεν είχε πια κάτι να τον κρατάει στην πόλη, έτσι ο Φιζ, αφού ανέσυρε μια μαγική τρίαινα από τα ερείπια, ξεκίνησε το μοναχικό του ταξίδι.

Για πολλά χρόνια, ο Φιζ περιπλανιόταν στον ωκεανό και χρησιμοποιούσε τις ικανότητες που είχε μάθει από μικρός για να επιβιώσει. Μια μέρα, ο Φιζ ανακάλυψε το λιμάνι που λέγεται Μπίλτζγουοτερ. Τον ενθουσίασε η ύπαρξη ζωής πάνω από το νερό και δεν άντεξε στον πειρασμό να εξερευνήσει το νησί. Μέσα στην ατελείωτη περιέργειά του, ο Φιζ ανακατεύτηκε στις υποθέσεις των ντόπιων ανθρώπων και η παρουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη. Οι σκανδαλιές του εξόργισαν πολλούς κατοίκους που στο τέλος τον έψαχναν για να τον αιχμαλωτίσουν ή να τον σκοτώσουν. Ο Φιζ βρέθηκε σε δύσκολη θέση και ήταν έτοιμος να επιστρέψει στην θάλασσα, παρόλο που είχε αγαπήσει πια το Μπίλτζγουοτερ. Καθώς στεκόταν στην προβλήτα όμως, ένας τεράστιος δρακο-καρχαρίας επιτέθηκε στο λιμάνι. Ο Φιζ νίκησε το τέρας, χρησιμοποιώντας την ευστροφία του και την γνώση των αδύναμων σημείων του πλάσματος. Έχοντας κερδίσει πια την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό των ανθρώπων, ο Φιζ αποφάσισε να μείνει στο Μπίλτζγουοτερ. Συμμετέχει πλέον στο League of Legends, στο όνομα της νέας του πατρίδας.

''Ο Φιζ κάνει ακόμα και τους πιο θαλασσοδαρμένους ναύτες του Μπίλτζγουοτερ, να μοιάζουν με μεθυσμένους στεριανούς σε έναν καβγά. Πάλι καλά που είναι μαζί μας.''
-- Μις Φόρτσουν, η Κυνηγός Επικηρυγμένων.


Στατιστικά

Ζημιά53(+3 / ανά επίπεδο)
Ζωή414(+86 / ανά επίπεδο)
Μάνα200(+40 / ανά επίπεδο)
Ταχύτητα κίνησης335
Πανοπλία12.7(+3.4 / ανά επίπεδο)
Μπλοκάρισμα ξορκιών30(+1.25 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση ζωής7(+0.7 / ανά επίπεδο)
Αναπλήρωση μάνα6.1(+0.45 / ανά επίπεδο)

Ικανότητες

Χτύπημα Αχινού - Ο Φιζ χτυπάει και διαπερνάει τον αντίπαλο, προκαλώντας μαγική ζημιά και εφαρμόζοντας επιδράσεις που ενεργοποιούνται με κάθε χτύπημα.
Ο Φιζ ορμάει προς τον στόχο του, προκαλώντας κανονική ζημιά επίθεσης και επιπλέον 10/40/70/100/130 (+0.6) μαγική ζημιά. Αυτή η ικανότητα μπορεί να ενεργοποιήσει επιδράσεις από χτυπήματα.
Κόστος
50/55/60/65/70 Μάνα
Εμβέλεια
550
Τρίαινα Θαλασσόπετρας - Η Τρίαινα του Φιζ ανοίγει πληγές στους εχθρούς του, προκαλώντας μαγική ζημιά στον στόχο, βάσει της ζωής που του λείπει.
Παθητική: Οι επιθέσεις του Φιζ ανοίγουν πληγές στους εχθρούς του, προκαλώντας 30/40/50/60/70 (+0.35) και επιπλέον 4/5/6/7/8% της ζωής που λείπει από τον στόχο, ως μαγική ζημιά μέσα σε 3 δευτερόλεπτα. (Μέγιστο όριο 300 εναντίον υπηρετών)

Ενεργή: Για 5 δευτερόλεπτα, οι επιθέσεις του Φιζ προκαλούν παραπάνω 10/15/20/25/30 (+0.35) μαγική ζημιά σε κάθε χτύπημα και αφήνουν την επίδραση Βαριές Πληγές στον στόχο, η οποία μειώνει τη θεραπεία κατά 50%.
Κόστος
40 Μάνα
Εμβέλεια
0
Παιχνιδιάρης / Σκανδαλιάρης - Ο Φιζ πηδάει στον αέρα και στερεώνεται με χάρη πάνω στο δόρυ του, όπου δεν μπορεί να τον σημαδέψει αντίπαλος. Από αυτή την θέση, ο Φιζ μπορεί είτε να χτυπήσει το έδαφος, είτε να πηδήξει πάλι πριν να προσγειωθεί στο έδαφος.
Ο Φιζ πηδάει με το κοντάρι του στο σημείο του κέρσορα, οι εχθροί δεν μπορούν να τον στοχεύσουν και στη συνέχεια χτυπάει το έδαφος, προκαλώντας 70/120/170/220/270 (+0.75) μαγικής ζημιάς σε κοντινούς εχθρούς ενώ τους επιβραδύνει κατά 40/45/50/55/60% για 2 δευτερόλεπτα.

Αν ενεργοποιηθεί πάλι η ικανότητα αυτή, όσο ο Φιζ είναι πάνω στο κοντάρι, ο Φιζ θα πηδήξει πάλι προς τον κέρσορα και θα προκαλέσει 70/120/170/220/270 (+0.75) μαγική ζημιά σε εχθρούς μια μικρή περιοχή, αντί να χτυπήσει το έδαφος.
Κόστος
90/100/110/120/130 Μάνα
Εμβέλεια
400
Δαγκώνοντας τα Κύματα - Ο Φιζ ρίχνει ένα μαγικό ψάρι που κολλάει σε έναν εχθρό ή μένει στον χώρο, επιβραδύνοντας τους ήρωες αν κολλήσει πάνω τους. Μετά από σύντομη καθυστέρηση, ένας καρχαρίας σπάει το έδαφος, κάνει ζημιά στους εχθρούς γύρω από το ψάρι και τους πετάει μακριά.
Ο Φιζ ρίχνει ένα μαγικό ψάρι προς μια κατεύθυνση, το οποίο μπορεί να κολλήσει σε εχθρικούς ήρωες και να τους επιβραδύνει κατά 50/60/70%. Αν το ψάρι δεν πετύχει έναν εχθρικό ήρωα, θα μείνει στο έδαφος για σύντομο διάστημα και αν περάσει από πάνω τους ένας ήρωας, θα κολλήσει σε αυτόν.

Μετά από 1.5 δευτερόλεπτα, ένας καρχαρίας θα τρυπήσει το έδαφος και θα προκαλέσει 200/325/450 (+1) μαγική ζημιά σε μια μεγάλη περιοχή, θα πετάξει στον αέρα τον εχθρό που έχει προσκολληθεί το ψάρι, θα πετάξει μακριά τους υπόλοιπους ήρωες και θα μειώσει τη ταχύτητα κίνησης όλων των εχθρών που χτυπήθηκαν κατά 50/60/70% για 1,5 δευτερόλεπτα.
Κόστος
100 Μάνα
Εμβέλεια
1275
Ευέλικτος Πολεμιστής - Η επιδεξιότητα του Φιζ του επιτρέπει να κινείται μέσα από μονάδες και να δέχεται λιγότερη σωματική ζημιά από βασικές επιθέσεις.

Συμβουλές

  • Ο Φιζ μπορεί να κινείται μέσα από μονάδες, οπότε βρείτε ευκαιρίες να περνάτε μέσα από τους υπηρέτες και να ενεργοποιείτε την Τρίαινα Θαλασσόπετρας - η ζημιά συσσωρεύεται γρήγορα όσο μειώνεται η ζωή του αντιπάλου.
  • Η απόλυτη ικανότητα του Φιζ, το Δαγκώνοντας τα Κύματα μπορεί να γίνει σε οποιονδήποτε εχθρό αλλά και στην περιοχή όπου νομίζετε ότι θα κατευθυνθεί.
  • Τα ξόρκια του Φιζ δυναμώνουν βαθμιαία με ισχύ ικανότητας- αγοράστε αντικείμενα όπως η Ράβδος των Αιώνων ή το Κρυστάλλινο Σκήπτρο της Ριλάι εναντίον ομάδων που προκαλούν απότομη ζημιά- αν μπορείτε να αντέξετε χωρίς την παραπάνω ζωή, αγοράστε ένα Καπέλο θανάτου του Ράμπαντον.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου